Cabana Rausor

contact home
                                                                                                                                                                                                                     

photo 1
photo 2
photo 3
photo 4

RÂUŞOR /Malomviz / menedékház a Râuşor Magashegyi Túristaközpontban fek- szik/ Hunyad megye/, a Retyezát főbejáratává kezd válni. A Râuşor Magashegyi Tú- ristaközpont 1250 méter magasan található a Retyezát hegység északi oldalán. Râuşor völgye körülbelül a hegység közepén helyezkedik el az Észak- Lolaia /Lolaja/ és Ciurila csúcsok lábánál. Elhelyezkedésének köszönhetően a Râuşor mendékház, illetve Râuşor helység eszményi hely a szabadidő és szabadság eltöltéséhez, első lépés, hogy a román és külföldi túristák megkezdjék a Retyezát hegység felfedezését.

Hogyan jutunk a Râuşor menedékházhoz ?

Irányadó a DN / nemzetközi / út Haţeg /Hátszeg és Caransebes között.

Ha Hátszeg felől jövünk 10 km után található balra egy DJ /megyei/ út ,( néhány száz méterre Carneşti helység után ), ott található útmutató Râuşor havasi Comple- xum fele. Körülbelül 20 km –t kell Râuşor helységig megtenni. Ideérve könnyen megtalálható a Râuşor menedékház.

A Râuşor menedékház kiváló szállás-feltételeket nyújt a Retyezát Nemzeti Parkban. Befogadóképessége 34 szálláshely 9 szobában, egy konyha, dupla szalon két LCD készülékkel, 4 fürdőszoba , saját hőközponttal, fűtés, melegviz,. 20 parkolóhely (autó-busznak is ), játszótér a gyerekeknek . A Râuşor menedékház 2009 tavaszán készült el és került használatba.

Lásd Râuşor menedékházat a térképen !

Lásd a mendékház szállásajánlatait ( Retyezát) !

Lásd Râuşor turizmus lehetőségeit !

Lásd a hasznos linkeket Retyezát!

Lásd a Retyezát útvonalait !

Now are 120 guests online and 2902 uniques